In vier webinars: Alles over een afvalvrij bekersysteem voor evenementen

Vanwege de coronacrisis geen congres, maar een vierdelige webinar-serie over het gebruik van herbruikbare en recyclebare bekers. De serie start op 4 juni.

Hoe kun je plastic afval tot 98% terugdringen? Hoe organiseer je een circulair bekersysteem voor evenementen? Wat zijn de speerpunten bij het creëren van draagvlak en samenwerking? Hoe maak je hiervoor beleid? En, welke financieringsmogelijkheden zijn er? Deze en al je andere vragen worden door verschillende experts en ervaringsdeskundigen beantwoord in een serie van vier interactieve webinars.

Nieuwsgierig? Schrijf je dan nu hier in: https://webinars.greenevents.nl/afvalvrijebekersystemen. De webinars zijn gratis toegankelijk.

 

Door deelname krijg je:

– Een gratis vierdelige serie webinars over het gebruik van herbruikbare en recyclebare bekers
– Kennisdeling door o.a. Gemeente Leiden, Plastic Promise, NederlandSchoon, Green Events, Plastic Soup Surfer
– Opgedane kennis en documentatie van de gemeente Leiden in de vorm van een online toolkit (beschikbaar via Green Events en NederlandSchoon)
– Een netwerk van experts op het gebied van verduurzaming van evenementen

Programma

De webinars worden gepresenteerd door Erwin Roodhart (directeur – Ondernemend Leiden)

 

Sessie 1: Wat is een afvalvrij bekersysteem?
Donderdag 4 juni 10.00 – 11.30 uur

Sprekers: Merijn Tinga (Plastic Soup Surfer), Laura van de Voort (Founder Green Events/Plastic Promise), Agnieszka van Batavia (Packaging Sustainability & Regulatory Affairs – The LCA Centre), Corien Visser-Boelstra (regiomanager – NederlandSchoon) 

 

Sessie 2: Best practice herbruikbare bekers in binnenstad: Leidens Ontzet
Donderdag 11 juni 10.00 – 11.30 uur

Sprekers: Yvonne van Delft (wethouder werk, inkomen, economie & cultuur – gemeente Leiden), Wieke Bertina (beleidsadviseur – gemeente Leiden), Jannetje Bootsma (advocaat – Pels Rijcken), Siebe Winnubst (projectmanager evenementen – Centrummanagement Leiden), Erwin Roodhart (directeur – Ondernemend Leiden).

 

Sessie 3: Best practice Recyclebare bekers Awakenings
Donderdag 18 juni 10.00 – 11.30 uur

Sprekers: Helene van Zutphen (directeur – NederlandSchoon), Natasja Veenboer (directeur – Awakenings), Leonie Boon (grondstoffen expert – Green Events), Hidde Reinhard (brand activation manager – Heineken) 

 

Sessie 4: Samen evalueren: Waar staat iedereen?
Donderdag 8 oktober 10.00 – 11.30 uur

 Na de eerste drie webinars is het tijd om aan de slag te gaan en de opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Tijdens dit proces komen er vast nieuwe vraagstukken en uitdagingen naar boven, hier besteden we aandacht aan tijdens de laatste webinar.

 

 

* Deelname aan alle vier de webinars is aan te raden, omdat de informatie over de serie wordt verdeeld. Inschrijven kan via: https://webinars.greenevents.nl/afvalvrijebekersystemen

 

Voor wie is de webinar?

De webinars zijn geschikt voor beleidsmakers, eventmanagers, (horeca)ondernemers en professionals die meer willen weten over de mogelijkheden van het gebruik van herbruikbare en recyclebare bekers binnen de evenementenwereld.

 

COVID-19

We zijn ons bewust van de uitdagingen die de evenementenindustrie te wachten staan in tijden van COVID-19. Maar, laten we juist nu deze corona-pauze gebruiken voor het heroverwegen, bijschaven en innoveren van duurzame plannen.

 

Verdere informatie of vragen?

Heb je vragen over de webinars? Mail dan naar info@greenevents.nl.

Deze vierdelige webinar-serie is een initiatief van gemeente Leiden, Centrummanagement Leiden, Provincie Zuid-Holland, Plastic Soup Surfer, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, NederlandSchoon, Green Events en Plastic Promise.

CONCEPT & ONTWIKKELING DOOR OWN AGENCY