De viering van Leidens Ontzet is dit jaar nog anders dan voorheen, maar gelukkig worden er op verschillende plekken in de stad wel kleinschalige evenementen georganiseerd en/of wordt er gebruikgemaakt van buitenbarren. Je kunt de statiegeldbekers en -pitchers daar weer tegenkomen. Zo gaan we samen het gebruik van wegwerpplastic tegen.

Hoe werkt het?

Statiegeldbekers zijn harde plastic bekers die hergebruikt kunnen worden. Een consument betaalt bij aankoop van de eerste consumptie één euro statiegeld voor de beker. Bij het halen van een volgende consumptie levert de bezoeker de beker in en krijgt hij een nieuwe beker. Verlaat de bezoeker het evenement? Dan levert hij de beker in en krijgt het statiegeld terug.

Waarom statiegeldbekers?

Statiegeldbekers worden ingezet om de wegwerpcultuur tegen te gaan en zwerfafval te voorkomen. Wist u dat het gebruik van één herbruikbare beker tot wel 200 wegwerpbekers kan besparen? En dat tot wel 85% van het afval op een evenement uit plastic bestaat? Het gebruik van statiegeldbekers betekent niet alleen minder weggooien, maar ook een veel schoner en veiliger evenement.

Deel dit met vrienden:


Facebook-f


Twitter


Google-plus-g


Linkedin-in


Snapchat

CONCEPT & ONTWIKKELING DOOR OWN AGENCY